FAQ – Veelgestelde vragen

1. Huismerk inktcartridge wordt niet herkend.

 • Oplossing: Probeer de cartridge opnieuw te installeren. Schakel de printer uit en weer aan. Zorg ervoor dat de contacten van de cartridge en de printer schoon en vrij van stof zijn. Als het probleem blijft bestaan, probeer dan een firmware-update voor uw printer uit te voeren. Neem contact op met onze klantenservice als het probleem aanhoudt.

2. Inktcartridge past niet in de houder van de printer.

 • Oplossing: Controleer of u de juiste cartridge voor uw printermodel heeft gekocht. Verwijder de cartridge en installeer deze opnieuw, waarbij u ervoor zorgt dat deze stevig en correct is geplaatst. Raadpleeg de handleiding van uw printer voor specifieke instructies.

3. Printer print alleen blanco pagina’s.

 • Oplossing: Controleer of de inktcartridge correct is geïnstalleerd en dat er voldoende inkt in zit. Voer een reiniging van de printkoppen uit via de software van uw printer. Als dit het probleem niet oplost, probeer dan een andere cartridge om te zien of de huidige defect is.

4. Hoe voorkom je uitgedroogde cartridges?

 • Tips:
  • Print regelmatig, zelfs als het maar een kleine testpagina is.
  • Bewaar uw cartridges in een luchtdichte zak of container als u ze niet gebruikt.
  • Zorg ervoor dat uw printer altijd is ingeschakeld. Veel printers voeren automatisch onderhoud uit wanneer ze aan staan, wat uitdroging helpt voorkomen.

5. Printer laat strepen achter op het papier.

 • Oplossing: Dit kan worden veroorzaakt door verstopte of vuile printkoppen. Voer een automatische reiniging van de printkoppen uit via de printersoftware. Als het probleem aanhoudt, probeer dan handmatig de printkoppen schoon te maken of vervang de cartridge indien nodig.

6. De printer maakt een piepend of klikkend geluid.

 • Oplossing: Controleer of er geen papier of andere objecten vastzitten in de printer. Zorg ervoor dat de cartridges correct zijn geïnstalleerd en dat de bewegende delen van de printer vrij kunnen bewegen. Als het geluid blijft, raadpleeg dan de handleiding van uw printer of neem contact op met de klantenservice.

7. Papier is vastgelopen, wat nu?

 • Oplossing: Schakel de printer uit en open de toegangspanelen. Verwijder voorzichtig het vastgelopen papier zonder het te scheuren. Controleer of er geen kleine stukjes papier zijn achtergebleven in de printer. Sluit de panelen en schakel de printer weer in. Raadpleeg de handleiding van uw printer voor gedetailleerde instructies.

Heeft u nog andere vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij staan klaar om u te helpen!